Servers

Private Cloud of Hybrid Cloud:
uw eigen server, in een datacenter of bij u terplekke

NC-Product-Page

Servers

U kan er voor kiezen om een on-premises server te voorzien binnen uw bedrijf, of om deze in colocatie te plaatsen in een datacenter. Deze server kan een aantal verschillende functionaliteiten bieden, waaronder:
  • Het voorzien van gebruikersauthenticatie (Active Directory).
  • Het bewaren van data met instelbare rechten per gebruiker (wie mag wat lezen / wie mag wat aanpassen / etc.).
  • Het opzetten van een Remote Desktop Server zodat elke gebruiker vanaf iedere locatie met internetverbinding kan inloggen op zijn eigen bureaublad, en bedrijfseigen toepassingen kan uitvoeren.
  • Een printserver die alle printopdrachten binnen het bedrijf centraliseert en in een wachtrij naar de printers verstuurt.

Er zijn een aantal zaken waar u op moet letten bij het aanschaffen van een server (meestal binnen een ruimer IT-infrastructuur project). Onze Cloudhighway pre-sales mensen bekijken dit graag en maken u een optimaal voorstel:
  • Een server is gemaakt om continue te draaien en we voorzien dan ook de nodige redundancy als bescherming tegen hardware falen. Denk bijvoorbeeld aan een RAID array met extra hot-spare drives, een redundante voeding, en meer.
  • U kan een server aanschaffen in tower/pedestal uitvoering (tafelmodel), of in 19-inch rack-uitvoering. Dit laatste is aangewezen wanneer u de server wil monteren in een rack kast.
  • In veel gevallen wordt de server gebruikt als virtualiser en gaan we één of meerdere virtuele machines installeren. In zo'n geval is het extra belangrijk om de aanwezige processoren, RAM geheugen en disk space goed af te stemmen op de verwachte belasting én schaalbaarheid naar de toekomst toe.
  • Ook softwarelicenties verdienen de nodige aandacht en kunnen soms een significant deel van de prijs innemen. Een server wordt vaak voorgeïnstalleerd met een Windows Server besturingssysteem aangevuld met de nodige CAL's (User CAL of Device CAL), maar u kan ook nood hebben aan extra CPU Core licenties, Remote Desktop CAL's, bepaalde software in CSP of Volume License, en ga zo maar verder. Laat u adviseren door onze Connect Pro pré-sales mensen, die u hier graag in bijstaan.
NC-Product-Page
NC-Product-Page

NC-Product-Page

Onze servers zijn gebaseerd op Intel technologie en kunnen volledig op maat samengesteld worden volgens uw noden, wensen en budget.

Ziet u het groter? Ook complete cluster opstellingen en fysieke of gevirtualiseerde SAN omgevingen kunnen op maat worden aangeboden.

Benieuwd naar meer? Contacteer ons vandaag nog voor een vrijblijvend voorstel.

NC-Product-Page